Clasa Pregătitoare s-a clasat pe primul loc în România, pe locul al doilea în Europa și pe locul al 20-lea la nivel mondial.

Elevii Școlii Quantum au ocupat locurile I, II și III în România la World Maths Day 2023, cea mai mare competiție online de matematică din lume, organizată de Mathletics. Toate clasele Quantum s-au situat în fruntea clasamentului atât din România, cât și din lume.

Pe parcursul celei de-a 16 ediții a competiției mondiale World Maths Day, elevii Școlii Quantum și-au testat abilitățile de matematică într-un format live, în 20 de sesiuni a 60 de secunde, împotriva altor milioane de elevi din întreaga lume.

Succesul se datorează modelului educațional și a mediului în care copiii pot învăța și își pot atinge potențialul lucrând împreună.

„La Școala Quantum avem o preocupare deosebită pentru abordări integrate și grijă pentru nevoile reale ale copiilor, atât din punct de vedere pedagogic, cât și mai ales psihologic. Copiii nu au doar nevoi cognitive. De multe ori, nevoile emoționale sau de dezvoltare psiho-motrică sunt cele care blochează valorificarea potențialului lor cognitiv. Identificarea acestor particularități ne ajută să ne construim atât o direcție generală de acțiune, cât și declinarea acesteia pe componente individuale, pentru fiecare copil”, a declarat Diana Șerban, fondatoarea Școlii Quantum.

Clasa pregătitoare s-a clasat pe locul 1 în România, pe locul 2 în Europa și pe locul 20 la nivel mondial.

Am înregistrat, de asemenea, succese importante și la clasele mai mari: la nivel național, am obținut locul 2 pentru clasa a II-a și locul 3 pentru clasa a III-a, ambele clase fiind printre primele 560 de clasificate din întreaga lume.

Elevii au avut, de asemenea, performanțe individuale excelente. La nivel național, toți elevii din clasa pregatitoare s-au clasat pe primele 8 locuri, Alessia Mihaela Radu (clasa a II-a) ocupând locul 1, iar Raul Vizintin (clasa a III-a) locul 6. Aaron, Alessia și Raul s-au clasat printre primii 1.000 la nivel mondial.

Un rezultat de excepție având în vedere că în edițiile sale, competiția World Maths Day a implicat milioane de elevi.
Formula de bază a Școlii Quantum – o instituție nouă, cu o investiție de peste 2.5 milioane de euro – este folosirea instrumentelor educaționale inovatoare și crearea unui mediu de încredere și încurajare în care elevii pot învăța și își pot atinge potențialul lucrând împreună.

„Principalele abilități pe care copilul ar trebui să le aibă după ciclul primar țin de gestionarea autonomiei și independenței pentru rezolvarea propriilor nevoi, emoționale și cognitive. Aici ne referim atât la modul în care elevii comunică aceste nevoi, cât și la modul în care reușesc să găsească resursele interioare pentru a le rezolva. Cooperarea și construirea unor relații autentice și echilibrate sunt cele mai importante achiziții la această vârstă. Putem vorbi despre valorificarea potențialului cognitiv al copilului doar în condițiile în care este echilibrat emoțional, are o bună evoluție neuropsihică și motrică”, a completat Diana Șerban.

Pe tot parcursul evenimentului, elevii și-au testat abilitățile de matematică într-un format live, contratimp, împotriva altor elevi din întreaga lume, au câștigat puncte pentru răspunsurile corecte, care s-au adăugat la scorurile lor de la competiția Wold Maths Day și au concurat fie individual, fie împreună ca școli, câștigând un loc în World Maths Day Hall of Fame. Pe lângă provocările matematice cronometrate, au existat activități concepute pentru elevi pentru a-i ajuta să își dezvolte abilitățile matematice și încrederea în sine.

Elevii școlii noastre învață într-un cadru primitor și modern, care îi determină să fie concentrați și mereu curioși de lucruri noi, asigurând astfel peformanțe școlare înalte, dar și pregătirea pentru viață.

 

Rezultate finale

CLASA PREGĂTITOARE

Locul 20 în lume

Locul 1 în România

Aaron Ivan – Locul 291 în lume

Toți elevii au ieșit pe locurile 1- 8 în România

 

CLASELE I și II

Locul 286 în lume

Locul 2 în România

Alessia Mihaela Radu

  • Locul 534 în lume
  • Locul 1 în România

 

CLASA a III-a

Locul 557 în lume

Locul 3 în România

Raul Vizintin

  • Locul 740 în lume
  • Locul 6 în România