Telefon
0745 156 771
E-MAIL
contact@scoala-quantum.ro
Adresă
Str. Drumul Potcoavei 21 A, Voluntari, Ilfov

Ofertă educațională Școala Quantum

Oferta educațională Școala Quantum este un cumul de programe și curricule, care îmbină armonios curriculum național cu o varietate de abordări pedagogice.

Pentru învățământul primar, oferta educațională cuprinde trei componente mari:

 • Curriculum formal
 • Curriculum și programe informale
 • Programul non-formală.

Implementarea acestor componente este amprentată de paradigma originală și abordarea psihopedagogică inovatorii, fundamentată de Florian Colceag.

Curriculum formal cuprinde:

1.     Trunchi comun, ca ofertă curriculară obligatorie pentru toţi elevii

2.     Curriculum la decizia școlii (CDS), care cuprinde orele alocate pentru dezvoltarea ofertei curriculare proprii fiecărei școli. Orele se desfășoară după programa școlară națională.

La Școala Quantum, opționalul propus este: English Drama.

Educație informală

 • Programul ”Învață să înveți”: activități de consolidare și proiecte în legătură directă cu curriculum formal. O componentă majoră a programului vizează remedierea dificultăților de învățare la toate etapele (inclusiv neurocorecție).
 • Curriculum Enrichment: programe și activități de îmbogățire a culturii generale, de lărgire a orizonturilor de cunoaștere și de aprofundare a cunoașterii.

Acestea două sunt construite de echipa școlii Quantum și constituie aportul nostru pentru a valida abordarea psihopedagogică proprie. Activitățile acestui program sunt în intervalul orar 13.30 – 16.00.

În acest context, cele două componente sunt complementare demersului primar și constituie un liant între viziunea macro și nevoile grupului de copii. 

 • ”Învață să înveți”: program ce integrează două direcții complementare: Activități realizate împreună cu profesorul de la clasă, a căror formă este proiectul tematic. Ore complementare de:
 • Engleză: metoda Cambridge, cu susținerea certificărilor – 2 ore/săptămână
 • Gândire & intuiție: program de dezvoltare a gândirii și imaginației – 1 oră/săptămână
 • Arte: program modular de expresie și experimentare a artelor – 1oră/săptămână
 • Mișcare: program de dezvoltare motrică prin joc și sporturi de echipă – 1 oră/săptămână
 • Curriculum Enrichment: program dedicat cultivării abilităților și pasiunilor. Completează oferta educațională cu posibilitatea construirii traseului personalizat, individual. Este compus dintr-o serie de activități opționale, care valorizează profilul psiho-aptitudinal al copilului.

Opționale (în intervalul orar 16.00 – 18.00) – 6 direcții de aprofundare a pasiunii de valorificare a stilului și ritmului de învățare:

Comunicări și limbaje, Natură și aventură, Logică și intuiție, Tehnologii și instrumente, Liga sporturilor, Umanitate & Societate, Eu și cei din jur

Cluburi pentru valorificarea abilităților și pasiunilor: Cub Rubik, Feureshtein, Robotică și construcții, Aritmetică mentală japoneză, Dezbateri și discuții, Puterea Pământului, Picturi și texturi, Arhitectură/ Armonia formelor, Chimie și gastronomie, Grădinărit și peisagistică, Aventură în natură/ Detectivii naturii/ Natură și supraviețuirie, Poveștile popoarelor lumii, Mituri ale antichității, Călătorii în mașina timpului (descoperiri, eroi și aventuri).

Educația non – formală 

Educația non – formală la Școala Quantum cuprinde programul ”Viața școlii”. Aceasta definește o gamă de evenimente și activități culturale și științifice, acțiuni caritabile și umanitare, activități de auto-guvernare și activități comunitare.