Am dat startul înscrierilor pentru anul școlar 2022-2023 la Școala Quantum!

Cu această ocazie am organizat alături de specialiștii de la Social Moms un webinar interactiv în care să tratăm mai multe subiecte despre copii, școală și importanța pe care trebuie să o acordăm acestei etape din viața lor. La acest webinar, Rodica Efros, în calitate de psihopedagog de la scoala noastră, alături de Otilia Mantelers, psiholog din partea Social Moms, au răspuns la mai multe întrebări des întâlnite în această etapă din viața celor mici. 

În acest webinar au fost tratate subiecte precum: 

  • Experiența de la grădiniță
  • Conturarea echilibrului emoțional al copiilor pentru a se descurca în societate
  • Cum alegem școala și ce învățătoare este potrivită pentru copilul nostru
  • Educație tradițională sau alternativă?
  • Școală privată sau publică?
  • Specialiștii pe care îi putem consulta în funcție de problemele pe care le observăm la copilul nostru
  • Cât de important este echilibrul emoțional al copiilor în primii an de viață
  • Tendințe moderne de abordare a învățării 
  • Transferul încrederii de la părinte către profesor 

Toate subiectele de mai sus au fost dezbătute pe larg în cadrul webinarului cu scopul de a informa și ajuta părinții în aceste etape elementare. Încă de la prima intrare în colectivitate, de la grădiniță, copilul interacționează cu o lume complet nouă, iar îndrumarea părintelui și a educatorului reprezintă un ajutor esențial. Modul în care acesta interacționează atât în colectiv, cât și acasă, pune bazele dezvoltării emoționale și sociale ale acestuia. 

Pasul spre a ajunge la cea de-a doua etapă importantă o reprezintă alegerea școlii la care copilul va merge. Acolo el urmează să își dezvolte comportamentul, abilitățile de comunicare și să își descopere pasiunile. 

Acest webinar este disponibil înregistrat și îl poți urmări oricând ai nevoie. El te ajută în procesul de alegere a școlii pentru  copilul tău. În funcție de personalitatea și nevoile copilului îți vei da seama ce tip de școală este potrivită pentru o dezvoltare armonioasă. 

Link webinar: www.facebook.com/100736202672642/videos/1037799453823719

Educația copilului este în sine o etapă importantă atât pentru cel mic, cât și pentru părinte și diferă de la un copil la altul. În fiecare zi, copilul asimilează noi informații, iar rolul părintelui este de a-l învăța cum să le gestioneze. Totodată părintele trebuie să fie atent și să controleze acest val de curiozitate, ajutându-l pe cel mic să filtreze cât mai bine volumul de informații. Mai târziu, un rol deosebit de important în gestionarea acestui volum de informații noi pe care copilul le dobândește îl are profesorul. De aceea este important să cunoaștem cadrele didactice înainte de înscrierea la școală și să alegem un învățător care să înțeleagă cât mai bine nevoia de cunoaștere a celui mic. 

Școala Quantum are o echipă de profesori, mentori experimentați și specialiști în domeniu care într-un cadru formal vor să ofere copiilor o educație modernă, bazată pe cercetare, cunoaștere și dezvoltare personală. Un aspect de bază la Școlii Quantum este colaborarea dintre profesori și părinți. Educația celor mici este conturată de ambele părți, iar munca în echipă este cea care susține dezvoltarea acestora. 

Școala Quantum este locul în care vrem să evoluăm zi de zi alături de elevii noștri, încurajându-le pasiunea, performanțele și dorința de învățare. 

Dacă nu ați reușit să vizualizați webinar-ul, acesta este disponibil pe pagina de Facebook a școlii noastre și poate fi accesat oricând.